Tortilla japonesa – Okonomiyaki -Japanese Omelet

Hay miles de recetas distintas de tortillas por todo el mundo, pero una de mis favoritas es la tortilla japonesa. Tan fácil, baja en calorías y deliciosa que no podrás perderte la receta :)))IMG_1057.JPG

Para 2 personas

Ingredientes: 

  • 200 g de harina de trigo
  • 150 g de agua
  • 1/4 repollo
  • 1 huevo L
  • Mayonesa (opcional)
  • 1 cucharada de aceite de girasol

*Los siguientes ingredientes son opcionales. Si por ejemplo eres alérgico/a a las gambas no hace falta que añadas. O si quieres una tortilla light, quita el bacon!

  • 30 g de gambas
  • 4 palitos de cangrejo
  • 1 calamar pequeño
  • Copos de bonito

Modo de preparación:

  1. Pon un poco de aceite en la sartén caliente, fríe el bacon a fuego medio-bajo.IMG_1058
  2. Mientras, limpia las gambas y el calamar. Ponlas con el bacon unos 2 minutos, hasta que estén medio hechos.
  3. Aparta todo en un plato y deja la sartén sobre el fuego. (La necesitarás otra vez)
  4. Corta el repollo en tiras finas.
  5. Mezcla la harina, el agua, el huevo y la sal en un bol.  
  6. Añade los ingredientes que antes hemos apartado en el bol.
  7. Cubre la superficie de la sartén con aceite.
  8. Usa un cucharón y echa la mitad de la mezcla en la sartén. Espera a que la mezcla se despegue un poco de la sartén y añade un poco de aceite, y dale la vuelta con la ayuda de un plato.
  9. Cuando ambas caras estén doradas, estará listo! 

 

Sigue los mismos pasos para la mezcla que queda. 😉

A la hora de servir, echa mayonesa y copos de bonito por encima.

 

(By Julie)


There are thousands kinds of omelets all over the world, but one of my favorites is Japanese omelet! So easy, low-calorie and delicious that you would not want to miss the recipe:)))

IMG_1057.JPGIngredients:

(2 people)

  • 200g wheat flour
  • 150g water
  • 1/4 cabbage
  • 1 L egg
  • 2 springs of salt
  • mayonnaise(optional)
  • a spoon of sunflower oil

*The following ingredients are optional, for example, if you are allergic to shrimp you can simply not use it. Or you really want a light meal than take the bacons away!

  • 30g shrimp
  • 4 crab sticks
  • 20g bacon
  • 1 small cuttlefish
  • bonito flakes(if you could find it)

Instructions:

  1. Put a little bit sunflower oil into the heated pan, fried the bacon with low-middle heat.IMG_1058
  2. Meanwhile, clean the shrimps, small cuttlefish and chop them into little pieces, put it into the pan and fry them with bacon for about 2 minutes until they’re medium cooked.
  3. Take everything out of the pan but don’t turn off the heater, turn it on still with the lowest heat.
  4. Slice the cabbage.
  5. Slowly put the wheat, water, egg and salt into a  big bowl and make them well-mixed.
  6. Put the cooked ingredients and sliced cabbage into the liquid mixture.
  7. Moisten a piece of kitchen paper with sunflower oil and spread evenly above the pan.
  8. Use a big spoon and pour half of the mixture into the pan, wait until the mixture is solid enough to be moved, add a little bit more oil and turn to the other side.
  9. When both sides are golden it’s done! Same steps for the rest of the mixture;)
  10. It would be perfect if you can served it with a spring of bonito flakes and squeeze a little mayonnaise on it.

Enjoy it!!!

(By Julie)

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